Dorpsdijk 49

te Rhoon

€ 1.290.000,-- Kosten Koper

Deze sfeervolle monumentale woning met o.a. een praktijkruimte en zonnige ruime tuin met vrij uitzicht over de achtergelegen weilanden treft u aan de rand van het oude deel van Rhoon. De woning biedt talloze mogelijkheden met o.a. de diverse panden en de ligging van de woning. Verder zijn zowel de woning als de praktijkruimte voorzien van moderne voorzieningen. De woning biedt mogelijkheid voor gelijkvloerse bewoning, extra woonruimte met eigen ingang of als woonhuis met kantoor, praktijk, yoga studio etc. aan huis. Het woonhuis omarmt een gezellige sfeer en biedt ruime mogelijkheden als familiehuis voor begeleid wonen of woonruimte (appartementen) met eigen ingang voor inwonende kinderen of ouders of mantelzorg. De woning is gelegen aan de rand van het dorpscentrum van Rhoon. Verderop bevindt zich het historische Kasteel van Rhoon maar ook het metrostation van Rhoon met een directe verbinding naar het stadscentrum Rotterdam. Op fietsafstand bereikt u binnen enkele minuten het Dorpshart van Rhoon voor alle dagelijkse boodschappen. Recreatief is de gemeente Albrandswaard zeer rijk: prachtige natuur, de jachthaven, de golfbaan, verschillende restaurants en nog zoveel meer. Wij laten u graag de mogelijkheden van de ze woning zien tijdens een bezichtiging.

INDELING WOONHUIS:

BEGANE GROND: Entree, hal, toilet. Via de hal heeft u toegang tot de grote woonkamer met eetkamer en open keuken.

De woonkamer is gelegen zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde en beschikt over een sfeervolle openhaard met marmeren schouw.

De open keuken met een openhaard (een feu De Bois) bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft een ruime eetkamer met openslaande deuren naar de tuin en prachtig uitzicht over de achtertuin en achtergelegen weilanden.

De bijkeuken biedt ruimte aan een extra keukenblok, de wasmachine- drogeraansluitingen en cv-ketelopstelling. Via de bijkeuken heeft u toegang tot het voormalig koetshuis/praktijkruimte.

De gehele begane grond is voorzien van plavuizen met vloerverwarming.

De slaapkamer op de begane grond is voorzien van airconditioning, inbouwkasten en een badkamer en suite. De badkamer beschikt over een groot bad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet.

De slaapkamer is voorzien van een laminaat vloer.

1E VERDIEPING:

Overloop, 2e badkamer, 3 slaapkamers.

De 2e badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en toilet. De 1e verdieping beschikt over 3 grote slaapkamers waarvan 2 met dakkapel, werk- en slaapkamer met een grote inloopkast, vaste trap naar de bergzolder met vide en grote zolderruimte boven de keuken en voorzien van airconditioning.

Via de werk-/slaapkamer heeft u toegang tot de 1e verdieping van het koesthuis.

2E VERDIEPING: Open zolderruimte met prachtige gebogen spanten. De 2e verdieping is te bereiken via de vaste trap vanuit de studeerkamer.

INDELING PRAKTIJKTRUIMTE:

BEGANE GROND: De royale entree met grote houten staldeuren geeft via glazen deuren toegang tot de ruime ontvangstruimte met trapopgang.

De praktijkruimte is nu ingedeeld met 6 behandelkamers waarvan enkele met ruime inloopdouche, heren en damestoiletten, wachtruimte met pantry.

1E VERDIEPING: Overloop, kantoorruimte met toegang tot het woonhuis, toilet, pantry en toegang tot de 1e bergzolder. Tussenoverloop met vlizotrap naar de 2e bergzolder en 5 aparte ruimtes met een vrij in te delen functie.

BUITEN: De woning beschikt over een zonovergoten achtertuin met sfeervolle groen borders en meerdere terrassen, een houten terrasoverkapping en een vrijstaand atelier met bijkeuken en garage. Aan de zijkant van de woning heeft een ruime oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

KENMERKEN:

- Woning en praktijkruimte met diverse mogelijkheden;

- Prachtige ligging met vrij uitzicht over de weilanden;

- Gelijkvloerse bewoning mogelijk;

- Bedrijf aan huis mogelijk;

- Gemeentelijke monument;

- Renovatie woonhuis 1978 en renovatie praktijkruimte 1979 onder architectuur;

- Veel opbergruimte in o.a. garage, berging en kelder;

- Ruime oprit met voldoende parkeergelegenheid;

- Vlakbij winkels, restaurants, scholen en zorg;

- Woonkamer v.v. openhaard met marmeren schouw;

- Keuken voorzien van openhaard (feu de Bois);

- Geen Energielabel verplict i.v.m/ monument status;

- Begane grond praktijk heeft bouwkundige voorziening voor Whirlpool en Dompelbad.

- Perceel: 780 m2 eigen grond;

- Woonoppervlakte: Circa 529 m2;

- Inhoud: Circa 2071 m3

- Bouwjaar: 1878.

Stel een vraag over dit huis

Copyright 2024 - Greveling Makelaardij & Taxaties - Privacy Policy